18:30

Hälsö/Björkö

Referat: BK Häcken - Hälsö/Björkö

BK Häcken - Hälsö/Björkö (6-3)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 2-1 (48min) Marcus Wiseman, 5-2 (65min) Marcus Wiseman (straff) och 5-3 (72min) Andreas Jernarp.
-
Träningsmatch borta mot BK Häcken igen, dom hade fått ett matchåterbud och ställt frågan till oss om ännu en match. Vi hoppade på för vi vet att laget ändå mår bra av att få köra så många träningsmatcher som möjligt och att få köra på konstgräs och få matchträning är viktigt.
-
Matchen startar i ett bra tempo och vi hänger bra med i svängarna och spelet är jämnt de första 15 minuterna. (10min) Häcken kommer i ett fint anfall på vänsterkanten förbi vårat försvar och Häckenspelaren slår ett fint inlägg och det blir en farlig målchans med nick mot mål, men Acke gör en fantom- och TV räddning. (Acke stod den 1:a halvleken och Wille i den 2:a idag).
Vi skapar några halvchanser men sedan tar Häcken över allt mer av spelet och vi tappar i rörelsen utan boll vilket begränsar våra passningsalternativ när vi väl får tag på bollen.
(18min) Häcken får en straff efter en genomlöpning där Andreas J skaver lite på Häckenspelarens ben, han ramlar nästan och missar målchansen och domaren blåser straff, som sätts säkert till 1-0.
(19min) 2-0 och nu var vi inte riktigt på tårna och tappade en del i vår markering.
Vi började halvleken bra men tappade en del av inställningen i den andra halvan av halvleken även om vi stundtals hade några bra spelsekvenser, framför allt möjligheten i den (30min) med mycket bra spel där Marcus snyggt spelar fram Forse som rycker och får fritt skottfält, men Häckens målvakt gör en mycket fin reflexräddning.
Halvtidsvila och taktiksnack.
-
2:a halvlek och vi startar optimistiskt och höjer vårt speltempo en aning, redan i den (8min) skapar vi ett bra tryck och bra spel på Häckens planhalva, där Marcus och Pontus på högerkanten spelar "Ryskt klapp-klapp spel" och när Pontus till sist passar tillbaka till Marcus, som rycker in och skjuter säkert in 2-1 vid målvaktens vänstra stolpe, då var vi på gång igen kändes det som. Men bara några minuter senare (11min) så slarvar vi lite och bollen går till en Häckenspelare strax utanför vårat straffområde och han får ostört stå och ladda ett långskott som går in otagbart för Wille i målet, 3-1.
(16min) Vi får en frispark emot oss från Häckens vänsterkant utanför straffområdet och mur ställs upp och alla kanske väntar sig ett inlägg, men Häckenspelaren drar på rätt mot mål och bollen går in i den bortre burgaveln, där borde vi kanske haft en spelare på den bortre stolpen. 4-1 och humöret på spelarna gick nu tyvärr ner lite, men det gällde att peppa och aldrig ge upp, det gäller att visa att vi även kan spela snygg fotboll även i motgång. Men nu gick det undan och Häcken är inne i en bra spelperiod igen. (20min) 5-1 där Häcken tar bollen ifrån oss på mitten och man har alltid snabba omställningar när man bryter bollen, det var den stora skillnaden mellan lagen idag och spel i djupled och Häckenspelaren dribblar sig igenom och förbi Wille i målet och skjuter in 5-1, där hängde vi inte riktigt med. Men efter detta började vi faktiskt jobba oss in i matchen igen och det skall ni killar ha en stor eloge för att trots 5-1 underläge så var det upp med huvudena och spelet började komma igång igen.
-
(25min) får vi en straff efter det att Henke "fastnat" på en Häckenspelare (eller också läser ni brutalt fälld om ni vill) fram stegar Marcus och sätter straffen säkert till 5-2. Efter detta tar vi faktiskt tag i matchen och stundtals för vi spelet. Många bra spelsekvenser och i den (34min) får Andreas Jernarp bollen på mittplan ca 35 meter från mål, tittar upp och drar på ett mäktigt långskott som går i en båge och i mål strax under ribban, snyggt mål och jubel bland publiken. Vi fortsätter spela bra fotboll, men i slutet får Häcken några målchanser och Wille gör en kanonräddning på ett friläge, men får bollen i ansiktet och tvingas byta efter en stund och i slutminuten (39min) rensas tyvärr bollen av oss rätt ut i mitten till en Häckenspelare som drar på ett långskott i en båge över Acke i målet och fastställer därmed slutresultatet till 6-3.
-
Trots allt en bra match stundtals även om vi föll ner i vissa svackor under matchen där vi inte alls var med i närkampsspelet och i rörelsen utan boll. Det som är så viktigt är att ta löpningar även om man kanske inte alltid får passningen, detta för att skapa ytor åt andra. Yttermittfältarna borde ryckt ut på kanterna mer när vi kom i våra anfallsförsök, för vi fastnade alltför ofta inne i mitten för att det blev för trångt. Vi saknade även att det kunde vara mer att man kom och mötte den som hade bollen och inte bara sprang på djupet, variationen i spelet är viktig.
Men vid de tillfällen då detta funkade, med spelvändningar mm så såg det riktigt lovande ut.
Nu är det påskledigt några dagar och vi drar igång igen på TIS 6/4 klockan 16:30 på Hjällviks grusplan och det är viktigt att alla kommer då, seriepremiären närmar sig och även träningslägret och vi måste alla vara på tårna nu när vi går in i april månad.